'/> Resep Roti Jala dan Serawa Durian Anti Gagal - Inspirations Cooking

Resep Roti Jala dan Serawa Durian Anti Gagal

Roti Jala dan Serava Durian

Mencari inspirasi untuk membuat isi durian dan roti seraw yang unik dan tidak mudah pecah? , "Cara Mudah Membuat Roti Durian Dan Roti Seraw Dengan Selamat" baru-baru ini dicari oleh pengguna di kawasan kita, mungkin salah seorang daripada anda kawan saya. Contohnya, ibu muda menggunakan Internet pada peranti mereka untuk mendapatkan maklumat foto. Kali ini saya akan kongsikan resepi step by step dengan cara mudah memasak roti jala dan seravan durian sekali tidak begitu susah tetapi tidak mudah untuk memasak makanan yang sedap. Jika tidak dilakukan dengan betul, hasilnya tidak memuaskan dan biasanya tidak selesa. Roti Jala dan Durian Serava yang baik sepatutnya mempunyai rasa dan aroma yang boleh menguji citarasa kita.

Banyak faktor mempengaruhi rasa Roti Jala dan Durian Seravan, pertama dari jenis bahan, kemudian dari pilihan bahan segar hingga cara penyediaan dan penyajiannya. Jangan risau jika anda ingin membuat Roti Jala dan Seravan Durian yang sedap di rumah kerana jika anda tahu kaedahnya, hidangan ini boleh menjadi hidangan yang sangat istimewa. Anda boleh menggunakan foto Roti Jal dan Serava Durian berikut sebagai rujukan.

Baiklah cuba kali ini, jom tukar Roti Jala dan Serava Durian sendirian di rumah. Dengan bahan-bahan yang mudah, makanan ini dapat membantu menyihatkan badan dan keluarga anda. Anda boleh membuat Roti Jala dan Durian Seravan dengan 12 jenis bahan dan 6 langkah penghasilan. Berikut ialah cara menyediakan makanan.

Kalau musim durian, Durian Serava pasti ada dalam senarai. Dimakan bersama Roti Jala Rasanya yang manis dan berlemak sangat rakus, selain Roti Jala, Durian Serava dimakan bersama nasi manis atau roti putih.

Bahan-bahan dan rempah ratus yang diperlukan untuk menyediakan Roti Jala dan Serava Durian:

  1. (Serava Durian)
  2. 1 kg isi durian (saya guna durian tempatan)
  3. 1 cawan gula (anggaran)
  4. 2 tin kecil santan
  5. 2 helai daun pandan (ikat)
  6. Sedikit garam
  7. 3 cawan air suam
  8. (roti kisar)
  9. 500 gram tepung gandum
  10. Cukup air panas
  11. 1 biji telur
  12. 1/2 sudu kecil garam halus

Langkah penyediaan Roti Jala dan Serava Durian

  1. Masukkan durian, gula, garam, daun pandan, santan dan air panas ke dalam periuk dan masak dengan api sederhana besar sehingga timbul buih.
  2. Kacau isi durian untuk diasingkan daripada bijinya, rasa sos durian apabila mendidih dan tutup api.
  3. Untuk membuat roti jala, campurkan tepung gandum dengan garam dalam mangkuk, pecahkan telur dan tuangkan air suam perlahan-lahan, kacau hingga sebati.
  4. Apabila adunan sebati dan tidak terlalu cair, tapis adunan tadi dan tuangkan ke dalam botol bersama loyang roti jala.
  5. Panaskan adunan berbentuk jaring dalam kuali bertutup. Bila roti Masha dah masak, keluarkan dan gulung.
  6. Hidangkan roti jala bersama durian serava.

macam itu? bukankah mudah? Inilah cara membuat roti jala dan durian serava untuk dicuba di rumah. Semoga ini membantu dan semoga berjaya!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.