Langkah Mudah untuk Membuat Roti Sandwich Anti Gagal
Adakah anda sedang mencari "Cara membuat sandwic roti yang mudah", idea "Sangat sedap, unik"? , "Resepi Roti Sandwich", "Boleh Mangin Betul Kali Ini" Ada orang sekeliling kita yang tercari-cari, mungkin salah seorang kawan. Ibu baru sudah biasa menggunakan internet di telefon bimbit untuk mendapatkan imej yang boleh dijadikan visualisasi. Dan kali ini saya akan berkongsi arahan permohonan dengan anda. Cara mudah untuk membuat sandwic yang sempurna tidaklah begitu sukar, tetapi ia juga tidak mudah. Jika ini tidak dilakukan dengan betul, hasilnya tidak akan memuaskan malah mungkin tidak menyenangkan. Sebenarnya, roti sandwic yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang merangsang selera makan kita.
Terdapat banyak perkara yang memberi impak yang lebih besar pada rasa roti sandwic, daripada jenis bahan, memilih bahan yang paling segar, kepada cara ia diproses dan dihidangkan. Anda tidak perlu risau jika anda ingin membuat sandwic yang lazat di rumah, kerana jika anda sudah tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan. Di bawah adalah gambar roti yang anda boleh bayangkan.
Bilangan hidangan untuk membuat sandwic ialah 4 orang. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.
Nah, kali ini kita akan cuba, datang dan buat sandwic anda sendiri di rumah. Untuk memastikan bahan-bahan mudah, hidangan ini boleh memberi manfaat dalam mengekalkan kesihatan badan. Anda boleh membuat sandwic roti menggunakan 8 jenis bahan dan 7 langkah penyediaan. Berikut adalah langkah-langkah untuk menyediakan hidangan.
# оскепрон2020 # шабат1 Resepi roti putih ini rangup di luar. Jika anda memasak sendiri, roti lebih padat, tetapi lebih lembut di dalamnya.
Bahan dan rempah yang diperlukan untuk membuat sandwic roti:
- 3 cawan tepung gandum
- Segelas air suam untuk kuku
- 2 1/4 sudu teh yis segera
- 2 sudu besar gula
- 2 sudu besar kanola/minyak sayuran
- 1/4 sudu teh pembersih roti
- 1/4 sudu teh penambahbaik roti
- 1/4 sudu kecil garam
Langkah-langkah membuat sandwic
- Bahagikan 1 cawan air panas kepada 2, campurkan 1 bahagian dengan yis dan gula
- Masukkan satu sudu gula ke dalam air. Masukkan yis dan kacau sehingga larut. Tunggu sehingga yis naik (10 minit).
- Dalam mangkuk pengadun berdiri, satukan gandum, garam, gula, pembaik roti dan pemukul roti. Gaul rata
- Tuangkan minyak ke dalam mangkuk dengan campuran yis. Gunakan mixer untuk menguli doh ini
- Gunakan kelajuan minimum. Masukkan sedikit air. Besarkan kelajuan sehingga doh tidak melekat lagi.
- Biarkan doh dalam mangkuk yang telah disapu minyak dan tutup dengan tuala dapur selama sejam atau gandakan doh. Kemudian uli lagi dan bentukkan. Letakkan dalam mangkuk yang telah digris. Loyang roti yang saya gunakan ialah 9" x 5". Tutupnya dengan tuala. Biarkan selama 45 minit atau 1 jam, jika tidak adunan tidak akan naik lebih daripada 1 inci di atas permukaan kuali. Kami menyemai gandum melalui penapis.
- Bakar pada suhu 180°C selama 35-45 minit
Terima kasih kerana membaca resipi yang kami sediakan di sini. Kami berharap resipi sandwic ringkas di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang lazat untuk keluarga/rakan anda atau memberi idea kepada seseorang yang ingin memulakan perniagaan memasak. Harap anda mendapati ia berguna dan menikmati!