'/> Langkah Mudah untuk Membuat Roti Paung Gebu Gebas yang Lezat - Inspirations Cooking

Langkah Mudah untuk Membuat Roti Paung Gebu Gebas yang Lezat

Roti Paung Gebu Gebas

Mencari inspirasi membuat Roti Paung Gebu Gebas mudah, sedap dan unik ?, cara membuat Roti Paung Gebu Gebas, sedap. Pengguna Internet sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit untuk memaparkan maklumat imej sebagai inspirasi. Dan kali ini saya akan kongsikan langkah-langkah cara menghidangkan. Membuat roti paung gebu gabas tidak semudah membuat enak. Jika tidak dikendalikan dengan betul, hasilnya akan menjadi tidak memuaskan dan secara amnya tidak menyenangkan. Malah, roti pong gabu gabas yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang akan memenuhi selera anda.

Daripada jenis bahan dan seterusnya pemilihan bahan-bahan segar sehinggalah kepada cara penyediaan dan penyajiannya, terdapat beberapa perkara yang mempengaruhi rasa Roti Paung Gebu Gebas. Jika anda ingin membuat roti yang sedap pon gebu gabas di rumah, jangan risau, kerana jika anda sudah tahu tekniknya, masakan ini boleh dijadikan hadiah istimewa. Di bawah adalah gambar Roti Paung Gebu Gebas yang boleh anda jadikan contoh.

Roti 3 x 8 inci pon boleh dihidangkan untuk membuat gabu gabas. Jadi pastikan bahagian ini mencukupi untuk anda dan orang tersayang.

Selain itu, masa memasak Roti Paung Gebu Gebu Gebu dianggarkan kira-kira 2 jam.

Berikut adalah beberapa petua dan petua berguna yang boleh anda terapkan pada rawatan roti pound gabu gabas yang anda sedia buat. Anda boleh menyediakan roti pon gabu gabas menggunakan 15 bahan dan 12 langkah. Inilah cara untuk menyediakan hidangan.

Orang Ghana memanggilnya roti paung. Anak-anak saya panggil roti susu Jepun. Vahaha: Hanya roti bakar ada inti marjerin. Malah anak-anak dan ibu mertua suka makan roti ini. Resipi ini mengandungi bahan tambahan. Jika anda tidak mahu menyiarkannya, tidak mengapa. Jika anda ingin makan pada hari yang sama, lebih baik jangan tutup. Lagipun, walaupun tanpa pembuat roti, roti ini ternyata cantik. Perkara utama ialah mencampur anjal. Kalau nak masukkan bread maker, boleh guna plain bread maker = water dressing. Ia baru dipanggil rumah, bukan? # goldapran2020 # minggu7

Bahan-bahan dan rempah ratus yang digunakan untuk membuat Roti Paung Gebu Gebas:

  1. 205 gram air
  2. 30 g susu pekat
  3. 1 darjah dalam telur
  4. 500 gram tepung berprotein tinggi
  5. 30 gram susu tepung keseluruhan
  6. 60 gram gula
  7. 1 beg yis segera 11 g
  8. 10g Pelembut Fabrik @ RFB (Rusman Fluffy Booster)
  9. 3 g RPD (Serbuk Mutiara Rusia)
  10. pengurangan 60 g
  11. 5 gram garam merah jambu
  12. Inti marjerin
  13. 5 sudu besar marjerin
  14. 3 sudu besar gula putih kasar
  15. 2 sudu besar susu penuh

Langkah membuat roti pon gebu gabas

  1. Masukkan semua bahan kecuali marjerin dan garam ke dalam mesin roti. Sehingga mendapat doh keras yang melekat di tangan anda. Bahan tambahan menggandakan anda My X.
  2. Masukkan garam dan marjerin. Kacau hingga elastik.
  3. Dalam bekas lain, buat inti. Campurkan semua bahan. Kacau betul-betul.
  4. Nah, jika ia sangat anjal. Bahagikan tepung. 15 gram setiap biji tepung.
  5. Bulat dan perap selama 10 minit, tutup dengan kain lembap atau bungkus plastik.
  6. Selepas 10 minit, kita mulakan dengan yang pertama yang kita kumpulkan tadi. Isikan inti dengan marjerin.
  7. Susun kemas dalam loyang.
  8. Letakkan dalam ketuhar atau tutup dengan politena supaya tepung tidak hilang ditiup angin.
  9. Jika ia pergi 2 @ 3 kali. Disembur dengan air.
  10. Panaskan ketuhar pada suhu 170 darjah celcius selama 10 minit. Kemudian bakar roti selama 15-20 minit pada suhu 170 darjah celcius. Kuali berada di rak bawah.
  11. Selepas dibakar, kami keluarkan dan sapukan marjerin pada roti. Biarkan rak sejuk.
  12. Anda boleh terus makan kuku panas itu. Ini tak best kalau makan panas-panas. Berkibar

Bagaimana? Mudah, bukan? Inilah cara membuat Roti Paung Gebu Gebas di rumah. Saya harap ia berguna dan menyeronokkan!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.