'/> Resep Roti canai, Menggugah Selera - Inspirations Cooking

Resep Roti canai, Menggugah Selera

rati kanai

Dalam mencari idea resipi Roti Canai unik yang tidak akan gagal, masyarakat dan mungkin anda sedang mencari Cara Membuat Roti Canai, Sangat Sedap. Orang ramai sudah biasa menggunakan Internet pada telefon bimbit mereka untuk melayari maklumat tentang imej yang boleh mereka gunakan sebagai inspirasi. dan kali ini saya akan kongsikan dengan anda panduan cara membuat resepi bun anti-falo, jadi tidaklah susah sebenarnya, tetapi tidak juga mudah. Jika tersalah proses, hasilnya tidak memuaskan malah tidak sedap. Walaupun canai mulut yang lazat harus mempunyai aroma dan rasa yang membuat kita berasa lapar.

Kualiti rasa roti chanai dipengaruhi oleh banyak faktor: pertama jenis bahan, kemudian pilihan bahan segar, penyediaan dan hidangan. Jangan risau jika anda ingin membuat roti-chanai yang sedap di mana-mana, kerana jika anda tahu caranya, hidangan ini boleh menjadi hidangan istimewa. Di bawah adalah gambar Roti Canai yang boleh anda jadikan inspirasi.

Berikut ialah beberapa petua dan petua yang berguna untuk membuat roti-chana sedia untuk dimakan. Anda boleh membuat Roti Kanai dengan 6 jenis bahan dan 3 langkah memasak. Ini adalah peringkat-peringkat memasak hidangan.

#bazarramadan #goldenapron Selain murtabak... ada juga yang jual roti chanai dan roti bom di bazar ramadhan... pkp ni... rindu nak makan roti chanai mammak... rindunya yang explore ramadhan. bazar. .. tapi apakan daya... Jom tengok resepi chanai panas...

Bahan-bahan dan rempah ratus untuk membuat Roti Kanai:

  1. 1 kg tepung gandum
  2. 1 biji telur
  3. 2 sudu besar susu pekat
  4. 2 sudu besar garam
  5. 550 ml air suam
  6. Marjerin untuk melancarkan doh

Cara membuat Roti Kanai

  1. Gaulkan semua bahan... uli hingga berhenti melekat di tangan... bahagikan doh kepada lebih kurang 22 bahagian dan lumurkan dengan marjerin... perap selama 6...8 jam
  2. Mulakan dengan langkah-langkah untuk mengedarkan sambil anda melancarkan…baik…doh tanpa tulang²…
  3. Masak dalam kuali besi atau non-stick...sehingga kedua belah pihak garing...sedia dihidangkan bersama sos daw...atau hirisan kegemaran anda...

Terima kasih kerana menggunakan resipi yang disediakan oleh pasukan kami di halaman ini. Kami berharap resipi ringkas Rochi Chanai di atas dapat membantu anda menyediakan hidangan yang menarik untuk keluarga/rakan anda atau menjadi idea jualan makanan. Saya harap ini berguna dan menyeronokkan!

Tags:
Resepi
Link copied to clipboard.